Mainos
Mainos

KHO hylkäsi valituksen merikaapelista

Venäläisen energiayhtiön merikaapelia koskeva valitus nurin KHO:ssa.

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on hylännyt venäläisen energiayhtiön valituksen kauppa- ja teollisuusministeriön tekemästä merikaapeliratkaisusta.

Vuosi sitten kauppa- ja teollisuusministeriö hylkäsi United Power -yhtiön hakemuksen merikaapelin rakentamisesta. Hakemus koski sähkönsiirtoon tarkoitettua kaapelia Venäjältä Suomeen.

Hakemus hylättiin, koska yhtiö ei ministeriön mielestä pystynyt osoittamaan sähkön riittävän häiriötöntä saatavuutta kaikissa tilanteissa.

KHO:n mukaan ministeriön päätös perustui riittäviin selvityksiin ja oli lainmukaisesti perusteltu. Ministeriön päätöksestä ja asiakirjoista ilmenee, että se on käsitellyt myös United Power -yhtiön toissijaisen hakemuksen.

Korkein hallinto-oikeus katsoi päätöksessään myös, että kauppa- ja teollisuusministeriö on käsitellyt sähköjohdon rakentamisen tarpeellisuutta sähkömarkkinalain edellyttämällä tavalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot