Mainos
Mainos

KHO: Kunnat päättävät itse jätehuollostaan

Jätteiden kuljetuksesta syntynyt kiista koskee Toholammin, Haapaveden, Oulaisten ja Nivalan kuntia.

Vuosia Pohjois-Pohjanmaalla vellonut jätekiista on saatu päätökseen. Korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) antaman päätöksen mukaan kunnat saavat itse päättää, miten jätehuoltonsa järjestävät. Kunta saa siis itsenäisesti valita, hoitaako se asuntojen jätekuljetukset itse vai ostaako se palvelun yksityiseltä yrittäjältä.

Jätteiden kuljetuksesta syntynyt kiista koskee Toholammin, Haapaveden, Oulaisten ja Nivalan kuntia.

KHO on myös hylännyt paikallisten kansalaisten tekemät valitukset. Valituksen tehneet halusivat joko itse valita jätefirman tai halusivat, että jätefirma olisi paikallinen.

Jätekiista on kuumentanut paikkakuntalaisten tunteita 2000-luvun alkupuolelta asti. Vuonna 1999 kunnat päättivät, että kunta tai sen omistama jäteyhtiö hankkii kuljetukset kertaostona kaikille. Tämä ei ole kuitenkaan miellyttänyt kaikkia jätteenkuljetusyrittäjiä eikä kiinteistöhaltijoita, joten he ovat valittaneet asiasta eri oikeusasteisiin. Vuonna 2006 Oulun hallinto-oikeus päätti, että Haapavedellä, Nivalassa ja Oulaisissa on voimassa kuntien järjestämä jätteiden kuljetus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme