Mainos
Mainos

KHO: Levitteissä ei saa käyttää Ingmariini-nimeä

Arla Ingman ei saa käyttää tuotteissaan Ingmariini-tavaramerkkiä. Korkein hallinto-oikeus (KHO) katsoi päätöksessään, että levitteissä käytetty tavaramerkki rikkoo lakia eikä sitä voida rekisteröidä.

Nimi muistuttaa liikaa kilpailevan yrityksen, Valion, Voimariini- ja Oivariini-tavaramerkkejä, ja kuluttajat voivat yhdistää tavaramerkit toisiinsa.

Oikeus katsoo, että Valion tavaramerkkien laaja tunnettuus on Arla Ingmanille eduksi ja että sen kanssa samankaltaisen merkin käyttämisellä pyritään hyötymään sen maineesta.

Patentti- ja rekisterihallitus oli aiemmin katsonut, että Ingmariini ei ole sekoitettavissa Voimariiniin tai sen seuraajaan Oivariiniin, sillä nimet poikkeavat visuaalisesti, ääntämyksellisesti ja merkityksellisesti toisistaan.

Valio riitautti tavaramerkkikiistan jo aiemmin toisessa oikeusprosessissa. Tuolloin se haki käräjäoikeudessa muun muassa vahingonkorvauksia Arla Ingmanilta. Käsittely jatkui korkeimpaan oikeuteen asti, jossa Valion vaatimukset hylättiin.

Voimariini oli markkinajohtaja silloin kun Ingmariinille haettiin rekisteröintiä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme