Mainos
Mainos

KHO linjasi päivärahakiistaa

Virheellisesti päivärahoja maksaneen yrityksen ei kuitenkaan tarvitse maksaa työnantajamaksuja jälkikäteen verottajalle.

Korkeimman hallinto-oikeuden tänään julkistaman päätöksen mukaan työntekijät eivät ole oikeutettuja päivärahaan ja kilometrikorvauksiin, jos työpaikan katsotaan olevan pysyvästi vieraalla paikkakunnalla.

- Mielestäni varsin merkittävä päätös, jota osoittaa sekin että korkein hallintooikeus julkaisi tämän tapauksen, Pauli K. Mattila keskuskauppakamarista kertoo.

Turkulainen Turun Laivanrakennus Oy oli maksanut vuosia työntekijöilleen päivärahoja työskentelystä Helsingin telakalla. Verotarkastajat olivat hyväksyneet käytännön kertaalleen, mutta eivät enää seuraavassa verotarkastuksessa vuonna 2002. Verottaja katsoi yhtiön laiminlyöneen työnantajamaksuja. Samaa mieltä oltiin myös korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Yhtiön ei kuitenkaan tarvitse maksaa työnantajamaksuja jälkikäteen, sillä KHO:n mukaan yhtiö toimi vilpittömästi ja lain tulkinta oli epäselvä.

Linjaus on hyvä uutinen myös monille muille yrityksille.

- Nämä ovat hyvin ajankohtaisia kysymyksiä. Parhaillaan juuri työryhmä selvittää ja lainsäädäntöön odotetaan tarkistuksia, mutta näitä on erittäin paljon, ja minusta monessa tilanteessa on varmasti niin, että tämä luottamuksensuoja tulee vaikuttamaan siihen, että maksuunpanoja ei voida tehdä, Mattila kertoo.

Komennusmiesten päivärahakäytäntö koskee muitakin aloja kuin telakkamiehiä. Muun muassa Porvoon öljynjalostamolla rakennusmiehet marssivat sen takia kesäkuussa ulos työpaikoiltaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot