Mainos
Mainos

KHO: Merenkulkulaitoksen johtajan irtisanominen oli perusteeton

Merenkulkulaitoksen meriturvallisuusjohtajalle Paavo Wihurille ei olisi saanut antaa potkuja hänen saamansa pahoinpitelytuomion vuoksi. Korkein hallinto-oikeus (KHO) antoi asiassa ratkaisunsa tänään.

Merenkulkulaitos irtisanoi Wihurin viime vuoden keväällä. Sitä ennen Wihuri oli tuomittu sakkoihin vartijan vastustamisesta.

KHO:n mukaan Wihurin sai sen sijaan pidättää väliaikaisesti virantoimituksesta rikostutkinnan vuoksi. Sen sijaan irtisanomiselle ei ollut laillista perustetta.

KHO katsoi, ettei Wihurin saama lievä sakkotuomio eikä hänen menettelynsä ollut niin raskauttavaa, että irtisanominen olisi ollut kohtuullista.

Wihuri sanoi Ylen uutisille palaavansa töihin.

Ratkaisun tekivät hallintoneuvokset Esa Aalto, Kari Kuusiniemi, Riitta Mutikainen,Hannu Ranta ja Maarit Pekkanen.

(MTV3 - STT)

Oikaisu tähän juttuun

Jutun alussa väitetään virheellisesti, että Wihuri olisi saanut tuomion pahoinpitelystä. Käräjäoikeudessa annettu ratkaisu koski kuitenkin vartijan vastustamista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot