Mainos
Mainos

KHO:n Hallberg ei rajoittaisi asemakaavavalituksia

Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Hallberg vieroksuu hallituksen kesäistä esitystä, jolla rajoitettaisiin valitusoikeutta asemakaava-asioissa. Hän ei näe perusteita jouduttaa kaavoja sillä tavoin.

-Kansalaiskeskeistä oikeusturvan perinnettä ei saa hukata kapea-alaisiin uudistuksiin, korosti Hallberg vieraillessaan Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa osana KHO:n 90-vuotisjuhlintaa.

Pekka Hallberg muistutti eduskunnan perustuslakivaliokunnan kannasta, jonka mukaan mahdollisuudesta valittaa KHO:hon ei tule poiketa kevyin perustein.

Yleiskaavavaiheen valituslupajärjestelmän laajentaminen ei Hallbergin mukaan korvaisi sitä, että valittamisoikeutta rajoitettaisiin asemakaavoitusvaiheessa, onhan vasta silloin mahdollista arvioida rakentamisen ja maankäytön yksityiskohtia.

-Asemakaavan sisältövaatimusten tulkinta ei ole yksinkertaista.

Presidentti Hallberg muistutti, että 90 prosenttia asemakaavoista etenee ilman valitusta ja että vain kolme neljä prosenttia etenee KHO:n ratkaistavaksi.

Hallintotuomioistuinten keskimääräinen ratkaisuaika on sitä paitsi lyhentymässä ja työtilanne hallinnassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot