Mainos
Mainos

KHO:n Hallberg: Euroraha edellyttää hallitusmuodon muutosta

Korkeimman hallinto-oikeuden KHO:n presidentti Pekka Hallbergin mukaan keskustelu EU:n talous- ja rahaliittoon Emuun liittyvästä lainsäädännöstä on ollut Suomessa tähän asti ristiriitaista.

Hallberg huomauttaa sanomalehti Keskisuomalaisen haastattelussa tänään, että Suomen markasta luopuminen edellyttää hallitusmuodon muutosta.

Hallbergin mukaan asiasta on päätettävä perustuslainsäätämisjärjestyksessä eli laki äänestetään eduskunnan yksinkertaisella enemmistöllä lepäämään yli vaalien ja hyväksytään vaalien jälkeisillä valtiopäivillä kahden kolmasosan enemmistöllä.

Hallberg puuttui myös tuomareiden sivutoimiin

KHO:n presidentti Pekka Hallberg puuttuu tämänpäiväisessä Keskisuomalaisen haastattelussa myös korkeampien oikeusasteiden tuomareiden sivutoimiin.

Hallberg sanoo edustavansa tiukkaa kantaa suhteessa välimiesoikeuksiin, ja että olisi varottava riippuvuuksia, jotka voivat leimata tuomarin työtä. Esimerkkinä hän mainitsee Korkeimman hallinto-oikeuden, jonka tuomarit eivät ole välimiesoikeuksissa.

Hallberg puuttuu myös ehdotuksiin rajoittaa valittamista hovioikeuteen. Hänen mielestään asianosaisille pitäisi aina varata tilaisuus saada asiansa ainakin kerran uudelleen käsiteltäväksi.
(STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme