Mainos
Mainos

KHO:n Hallberg: Kansalainen unohtunut valtiosääntökeskustelussa

Korkeimman hallinto-oikeuden presidentin Pekka Hallbergin mielestä valtioelinten toimivaltasuhteet ovat liiaksi hallinneet valtiosääntökeskustelua. Hänen mukaansa kansalaisten asema, osallistuminen ja perusoikeudet ovat jääneet taustalle.

-Viimeisten vaalien alhainen äänestysprosentti on havahduttanut pohtimaan, onko meillä selkeää kuvaa toimielinten asemasta ja vallankäytön oikeutuksesta. Painopiste pitäisi siirtää instituutioista ihmisiin, ihmisten oikeuksien ja velvollisuuksien pohdiskeluun, Hallberg sanoi Haapajärvi-viikon pääjuhlassa tänään. Uudella perustuslailla ei Pekka Hallbergin mielestä muuteta valtiosääntömme perusteita.

-Siten hallitusmuodon perinteet pysyvät, hän sanoo. Uusi perustuslaki korostaa Hallbergin mielestä entisestään perusarvojamme, ihmisarvon loukkaamattomuutta, yksilön vapautta ja oikeuksia sekä oikeudenmukaisuuden edistämistä yhteiskunnassa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme