Mainos
Mainos

KHO:n presidentti suomii esitystä uudesta lastensuojelulaista

Hallberg muistuttaa, että lapsen tai hänen huoltajansa vastustaessa huostaanottoa olisi korkein hallinto-oikeus järjestelmän ensimmäinen ja ainoa muutoksenhakuaste.

Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Hallberg suomii uuden lastensuojelulakiesityksen sisältämää muutosta tahdonvastaisista huostaanotoista.

Tahdonvastaisissa huostaanotoissa päätöksenteko ehdotetaan siirrettäväksi sosiaalilautakunnilta hallinto-oikeudelle.

Hallberg muistuttaa, että lapsen tai hänen huoltajansa vastustaessa huostaanottoa, asian ratkaisisi esityksen mukaan ensi asteena hallinto-oikeus. Näin korkein hallinto-oikeus jäisi järjestelmässä ensimmäiseksi ja ainoaksi muutoksenhakuasteeksi.

Hallberg sanoi hallintotuomioistuinpäivässä olevansa hämmästynyt siitä, että kuntatasolle ei voida kehittää riittävän laajaa ja asiantuntevaa järjestelmää päätöksien tekoon.

Järjestelmästä esimerkiksi muutoksenhakutie ohjautuisi luonnolliseen tapaan hallinto-oikeuksiin. Hallbergin mukaan lastensuojelun edellyttämiin kehitystoimiin olisi varmasti paremmat edellytykset samalla, kun kuntakokoa ollaan suurentamassa ja kuntien palvelurakennetta uudistamassa.

Uuden lastensuojelulain on määrä tulla voimaan vuoden 2008 alusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme