Mainos
Mainos

KHO: Naispapin kanssa työskentelystä kieltäytyneen sai erottaa

Naispastorin kanssa työskentelystä kieltäytyneen kappalaisen saa erottaa määräajaksi. Korkein hallinto-oikeus on antanut asiasta tänään ennakkopäätöksen.

Vammalan seurakunnan kappalainen oli kieltäytynyt kaksi kertaa toimittamasta jumalanpalvelusta naispastorin kanssa. Korkein hallinto-oikeus vahvisti tuomiokapitulin ja Turun hallinto-oikeuden kannan, jonka mukaan miehelle sai määrätä kurinpitorangaistuksen.

Tuomiokapituli totesi aiemmin, että kirkon viranhaltija ei voi vakaumuksensa perusteella kieltäytyä suorittamasta virkatehtäviään.

Kun kappalainen kieltäytyi kaksi kertaa toimittamasta jumalanpalvelusta naispapin kanssa, hän osoitti myös, ettei kunnioita naiskollegan vakaumusta eikä tunnusta tämän virkaa. Tuomiokapitulin mielestä mies toimi perustavanlaatuisella tavalla vastoin pappisviran velvoitteita, ja se erotti kappalaisen kolmeksi kuukaudeksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot