Mainos
Mainos

KHO palautti kolesterolilääkkeen korvauskiistan lautakuntaan

Hintalautakunta ei ole KHO:n mukaan esittänyt riittävän selvästi, miksi Liptor pitäisi korvata vain korkean riskin potilaille.

Korkein hallinto-oikeus on palauttanut kiistan kalliin kolesterolilääkkeen korvattavuudesta takaisin hintalautakuntaan pohdittavaksi. Lautakunta ei ole KHO:n mukaan esittänyt riittäviä perusteita sille, että se rajasi laajassa käytössä olleen Lipitorin peruskorvattavaksi vain pienelle potilasryhmälle.

Hintalautakunta aikoo kuitenkin pitää rajoitukset voimassa. Torstaisessa kokouksessa Lipitorin korvattavuus rajattiin edelleen vain korkean riskin potilaille, joilla on vaikea rasva-ainevaihdunnan häiriö.

Hintalautakunnan pääsihteerin Sinikka Rajaniemen mukaan lautakunta vastaa tietenkin KHO:n päätökseen ja perustelee oman päätöksensä aiempaa tarkemmin.

Kyseessä on todella isot rahat. Kela on laskenut, että Lipitorin sekä toisen kalliin kolesterolilääkkeen Crestorin rajaaminen ulkopuolelle merkitsee noin 30 miljoonan euron säästöä vuodessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme