Mainos
Mainos

KHO: Vantaan lomautukset eivät rikkoneet koululakia

Vantaan toissavuotiset opettajalomautukset eivät Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan rikkoneet tuolloista koululainsäädäntöä. Kaupungin arvioidaan toteuttaneet lomautukset niin, että se samaan aikaan täytti velvollisuutensa järjestää perusopetusta.

KHO kumosi näin Uudenmaan lääninoikeuden päätöksen siitä, että Vantaan opetustoimen johtajan ja opetuslautakunnan päätökset lomauttamisesta olisivat olleet lainvastaisia. Vantaan lomautukset saivat keväällä 1998 paljon julkisuutta.

Silloinen opetusministeri Olli-Pekka Heinonen arvioi opetusjärjestelyjen olleen laittomia, koska tunteja oli jäänyt pitämättä. Myös Etelä-Suomen lääninhallitus katsoi, että opetuksessa oli ollut puutteita ja vaati selvitystä siitä, miten ne korvataan.

Lääninhallitukset jakoivat samantapaisia huomautuksia myös ainakin Lahteen, Porvooseen ja Rautalammille. Vantaan lomautukset jatkuivat kuitenkin alkuperäisen suunnitelman mukaan osassa kouluja vielä syksyllä 1998, joskin kaupunki antoi lisämäärärahan mm. tukiopetuksen järjestämiseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme