Mainos
Mainos

Kidutetuille ja traumatisoituneille pakolaislapsille entistä vahvempaa apua

Kiintiöpakolaislasten ja -nuorten mielenterveyspalveluita vahvistetaan valtakunnallisesti.

Helsingin Diakonissalaitoksen Kidutettujen kuntoutuskeskus on aloittanut toiminnan, jonka kohderyhmänä ovat kiintiöpakolaisina Suomeen tulleet kidutetut ja vaikeasti traumatisoituneet lapset ja nuoret perheineen. 

Toiminnalla halutaan edistää kiintiöpakolaisten mielenterveyspalveluiden saatavuutta. Työ- ja elinkeinoministeriön vuonna 2014 tekemän selvityksen mukaan kiintiöpakolaisten mielenterveyspalvelut vaativat selkeää kehittämistä.

Selvityksen mukaan pakolaistyöhön tarvittavaa psykiatrista erityisosaamista oli vuonna 2014 kuntien pakolaistyössä vain harvoin käytössä.  

Eduskunnan kuluvalle vuodelle päättämä pakolaiskiintiö on 750 ihmistä. Kaikki tänä vuonna valittavat kiintiöpakolaiset ovat syyrialaisia, ja heidän joukossaan on paljon lapsiperheitä. Suomi varautuu aiempien vuosien tavoin myös 100 hätätapauksen vastaanottoon.

YK:n kidutuksenvastainen sopimus velvoittaa valtiot järjestämään kidutettujen tarvitseman hoidon ja kuntoutuksen.  

Helsingin Diakonissalaitoksen toiminta rahoitetaan Turvapaikka-, maahanmuutto ja kotouttamisrahaston toimintatuella vuosina 2016–2018.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme