Mainos
Mainos

Kidutetut lapset eivät halua puhua kokemastaan

Kidutettujen ja vaikeista traumoista kärsivien turvapaikanhakija- ja pakolaislasten määrä Suomessa selvitetään. Helsingin Diakonissalaitoksen hallinnoimassa hankkeessa arvioidaan lisäksi kidutettujen lasten psykiatristen palveluiden tarve.

Kidutettujen lasten ja nuorten määrästä ei ole tarkkoja tietoja, mutta jo nyt hankkeen työntekijät ovat saaneet tietoja lasten sotatilanteisiin liittyvistä kokemuksista, kuten pahoinpitelyistä ja raiskauksista.

Vastaanottokeskusten alaikäisyksiköissä on ollut myös muutamia lapsisotilaita, jotka kärsivät vaikeista traumoista. Yksiköiden henkilöstön tietojen mukaan kidutustrauma on seitsemällä prosentilla turvapaikanhakijalapsista ja nuorista, mutta tämä ei kerro koko totuutta.

– Lapset ja nuoret eivät nimittäin aina halua puhua kokemastaan, ja siksi vakavien traumakokemusten määrästä ei varmuudella tiedetä, sanoo projektityöntekijä Sirkku Suikkanen Helsingin Diakonissalaitoksesta.

Viime vuonna Suomeen tuli yksin yli 550 alaikäistä turvapaikanhakijaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot