Mainos
Mainos

Kielitutkinnot eivät kiinnosta

Kuusi vuotta käytössä olleet yleiset kielitutkinnot ovat jääneet julkisuudesta huolimatta vähälle käytölle.

Yleisen kielitutkinnon tutkintosuorituksia on Opetushallituksen mukaan kertynyt vasta 13646, vaikka järjestelmää sinänsä on kehuttu ulkomaita myöten.

Tutkinnot perustuvat yhdeksänportaiseen asteikkoon, jonka uskotaan kertovan kielitaidosta sen mitä oppilaitoksen tai työpaikan tarvitseekin tietää. Tavoitteena on myös ollut luoda kansainvälisesti ymmärrettävä arviointijärjestelmä.

Taustatyön yhtenäisiä kriteereitä varten teki alun perin Euroopan neuvosto. Viranomaisista muun muassa poliisi ja puolustusvoimat luottavat kielitutkintoihin. Esimerkiksi korkeakouluille yleisten kielitutkintojen todistukset eivät sen sijaan riitä kielitaidon osoitukseksi.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot