Mainos
Mainos

Kiellettyjä pommeja kaupattiin Tampereella

Tamperelainen liike on myynyt käyttökieltoon asetettuja hyvin voimakkaita ilotulitteita. Poliisi varoittaa ostajia, että jättirakettia ei pidä sytyttää.

Myynnissä ollut Jätti-Pommi 5335 kuuluu Turvatekniikan keskuksen määrittelemälle kiellettyjen rakettivalmisteiden listalle. Komisario Tauno Pollari kehottaa, että jättipommit palautetaan liikkeeseen tai palolaitokselle.

Kiellettyjä raketteja oli kaupan Sammonkadun varrella sijaitsevassa myymälässä. Poliisi selvittää vielä myytyjen rakettien määrää, mutta ilmeisesti vain yksi vaarallinen pommi pääsi asiakkaille saakka.

Jätti-Pommi 5335 on noin 40 sentin korkuinen ja halkaisijaltaan 7,5 sentin paksuinen lieriö. Sen sytytyslanka on lyhyt ja räjähdysainemäärä samaa luokkaa kuin Komet Bomb 3:ssa, joka vuosi sitten aiheutti paljon loukkaantumisia. Jättipommien jäljitys alkoi yhden asiakkaan aloitteesta. Hän alkoi epäillä paukkujen kuuluvan kiellettyyn rakettisarjaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme