Mainos
Mainos

"Kielteiset eläkepäätökset perusteltava paremmin"

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Riitta-Leena Paunio kehottaa perustelemaan työkyvyttömyyseläkettä ja yksilöllistä varhaiseläkettä koskevat kielteiset päätökset nykyistä paremmin. Nykykäytäntö ei hänen mielestään vastaa lakien ja eläkkeenhakijoiden oikeusturvan asettamia vaatimuksia.

Vakuutusoikeuden, tarkastuslautakunnan ja Kuntien eläkelautakunnan päätökset ovat Paunion mielestä edelleen suppeita ja kaavamaisia eikä niistä ei myöskään löydy yksilöllisiä perusteita.

Niistä ei myöskään löydy yksilöllisiä perusteita. Muutoksenhakuasteiden päätöksissä tavallisesti vain viitataan yleisesti alemman asteen päätökseen tai ilmoitetaan säännös, jonka perusteella valitus hylätään.

Apulaisoikeusasiamies on selvittänyt eläkepäätöksiin liittyviä oikeusturvaongelmia omasta aloitteestaan. Paunion kannanotto on toimitettu myös valtioneuvoston tietoon. Oikeusasiamiehen kansliaan on tehty toistuvasti kanteluita, joissa arvostellaan kielteisten eläkepäätösten viipymistä ja perusteluiden niukkuutta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme