Mainos
Mainos

Kieltenopetus supistunut kouluissa

Asiantuntijoiden mukaan peruskoululaisten kielitarjonnassa on tapahtunut historiallinen romahdus.

Kymmenet kunnat lopettivat viime lukuvuonna jonkin vapaaehtoisen kielen opetuksen, ja jopa 89 prosenttia kunnista tarjoaa pitkäksi kieleksi vain englantia, kertoo Opettaja-lehti.

Vain Helsingissä ja Lahdessa on mahdollista opiskella pitkänä A-kielenä joko englantia, saksaa, ranskaa, ruotsia tai venäjää. A-kieli on oppilaan ensimmäiseksi aloittama vieras kieli.

Pitkää saksaa oli mahdollista opiskella viime lukuvuonna enää 11 kunnassa. Ranskaa sai lukea viidessä suuressa kaupungissa ja venäjää neljässä kunnassa.

Asiantuntijoiden mukaan kielet ovat katoamassa peruskoulusta ennätysvauhdilla ja peruskoululaisten kielitarjonnassa on tapahtunut historiallinen romahdus tällä vuosikymmenellä.

Opettaja-lehden mukaan kunnissa kyteekin kielikatastrofi, kun kieltenopiskelu keskittyy yhä enemmän taajamiin ja suuriin kaupunkeihin.

Tiedot perustuvat Opetushallituksen oppilaitostietokannan ja web-raportointipalvelun tilastotietoihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme