Mainos
Mainos

Kieltenopetus supistunut kouluissa

Asiantuntijoiden mukaan peruskoululaisten kielitarjonnassa on tapahtunut historiallinen romahdus.

Kymmenet kunnat lopettivat viime lukuvuonna jonkin vapaaehtoisen kielen opetuksen, ja jopa 89 prosenttia kunnista tarjoaa pitkäksi kieleksi vain englantia, kertoo Opettaja-lehti.

Vain Helsingissä ja Lahdessa on mahdollista opiskella pitkänä A-kielenä joko englantia, saksaa, ranskaa, ruotsia tai venäjää. A-kieli on oppilaan ensimmäiseksi aloittama vieras kieli.

Pitkää saksaa oli mahdollista opiskella viime lukuvuonna enää 11 kunnassa. Ranskaa sai lukea viidessä suuressa kaupungissa ja venäjää neljässä kunnassa.

Asiantuntijoiden mukaan kielet ovat katoamassa peruskoulusta ennätysvauhdilla ja peruskoululaisten kielitarjonnassa on tapahtunut historiallinen romahdus tällä vuosikymmenellä.

Opettaja-lehden mukaan kunnissa kyteekin kielikatastrofi, kun kieltenopiskelu keskittyy yhä enemmän taajamiin ja suuriin kaupunkeihin.

Tiedot perustuvat Opetushallituksen oppilaitostietokannan ja web-raportointipalvelun tilastotietoihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot