Mainos
Mainos

Kierrätysasemalla paloi suuri määrä jätettä

Lappeenrannan keskustan reunamilla sattunut palo kehitti sankkaa savua, josta varoitettiin yleisöä.

Lappeenrannassa sijaitsevan kierrätyslaitoksen pihalla paloi iltapäivällä suuri määrä jätettä. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Palosuonkadulla sijaitsevalla Hyötypaperi Oy:n jätteenkäsittelykentällä oli noin 3000 kuutiota murskattua tai murskaimeen menossa olevaa energiajätettä. Palokunnan käsityksen mukaan palo sai alkunsa jätemurskaimesta, josta se levisi hyötyjätekentälle. Palokunnan mukaan palanut materiaali oli pääasiassa puuta, mutta kierrätyslaitos murskaa kierrätyspolttoaineeksi myös muovia, styroksia, pahvia ja kartonkia.

Yli kymmenen yksikön voimin paloa sammuttanut palokunta sai ilmoituksen palosta hieman puoli viiden jälkeen. Tuli oli rajattu ja hallinnassa jo ennen kuutta. Kohtalainen tuuli vaikeutti sammutustöitä.

Parinsadan neliön alueella riehunut tuli kehitti sankkaa savua, josta varoitettiin yleisöä. Palopaikan välittömässä läheisyydessä ei ole asutusta, matkaa Lappeenrannan keskustaan on noin kaksi kilometriä. Palon jälkisammutus kesti useita tunteja.

Vahingot rajoittuivat murskaimeen

Hyötypaperi Oy:n Lappeenrannan laitoksen aluepäällikkö Mikko Kauppilan mukaan palo oli laitoksella ensimmäinen laatuaan.

- Kierrätyspaperipuoli mitä todennäköisemmin jatkuu normaalina. Palo tapahtui avokentällä, jolla on valmista kierrätyspolttoainetta ja jätettä, josta se valmistetaan, Kauppila kertoi.

Kierrätyspolttoaineen tuotannon jatkumisesta voidaan tehdä arvioita vasta kun nähdään missä kunnossa kentän asvaltti on.

Murskain, josta palo todennäköisesti sai alkunsa, on Kauppilan mukaan mennyttä kalua. Siirrettävän murskaimen arvo on uutena noin 600 000 euroa; nyt palanut laite on hankittu neljä vuotta sitten. Kauppilan mukaan laite ei välttämättä ollut viallinen.

- Kun murskataan materiaaleja, kitka aiheuttaa kovia lämpötiloja. Joku on saattanut lähteä kytemään ja saanut tarpeeksi tuulta. Käsittelykentälle suunnattujen kameroiden tallenteista voidaan saada lisäselvyyttä palon syttymishetkeen, Kauppila kertoi.

Myös poliisi tutkii palon syytä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme