Mainos
Mainos

Kiihtelysvaaran juomavedessä kolibakteeria

Kiihtelysvaaran juomavedestä on löytynyt kolibakteeria. Mikäli vettä aikoo juoda, on se enssin keitettävä huolellisesti.

Joensuun Kiihtelysvaaran alueen vesijohtovedestä tiistaina otetuista näytteistä on löytynyt kolibakteereja. Tilanteen kartoittamiseksi Joensuun vesi otti tänään näytteitä laajalta alueelta. Tutkimusten tulokset valmistuvat maanantaina.

- Bakteerin esiintyminen juomavedessä on merkki ulosteperäisestä saastutuksesta, joten vedessä saattaa olla myös tautia aiheuttavia bakteereja, kertoo vastaava käyttöpäällikkö Risto Bergbacka Joensuun Vedestä.

Ruoka- ja juomavettä on keitettävä 5-10 minuuttia, mutta vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti. Haitallisia bakteereja tuhotaan vesijohtoverkkoa klooraamalla. Syötettävän kloorin määrä on niin pieni, että vesi on keittämisen jälkeen juomakelpoista.

Vesijohtovesi on juomakiellossa Kiihtelysvaarassa ainakin huomiseen iltapäivään saakka, kunnes Joensuun Vesi antaa uudet toimintaohjeet. Muualla Joensuussa vesi on moitteetonta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme