Mainos
Mainos

Kiinalaisia Suomeen tuonut tuomittiin

Kaksi kiinalaisryhmää laittomasti Suomeen tuonut kiinalaismies on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa 84 päiväksi vankeuteen. Hän ehti istua tuomionsa jo tutkintavankeusaikanaan.

42-vuotias mies järjesti yhdessä tuntemattomaksi jääneiden henkilöiden kanssa matkat 19 kiinalaiselle. Viime marraskuussa tulijoita oli 7 ja maaliskuussa 12. Ryhmät oli tarkoitus kuljettaa Suomen kautta ilmeisesti muualle Eurooppaan, mahdollisesti Italiaan, töihin.

Poliisin ja syyttäjän mukaan näytti siltä, etteivät kuljetettavat 15-20-vuotiaat kiinalaisnuoret välttämättä itsekään tienneet, minne olivat menossa.

Ensimmäinen ryhmä ehti lähteä Ruotsiin ennen Suomen poliisin puuttumista toimintaan. Toinen ryhmä jäi Suomeen ja haki turvapaikkaa.

Valtaosa ryhmästä halusi kuitenkin myöhemmin palata Kiinaan ja on jo lähtenyt sinne. Kihlakunnansyyttäjä Ritva Arnin mukaan vain yksi hakee edelleen turvapaikkaa Suomesta.

Laittoman maahantulon järjestämisestä epäiltynä oli alun perin vangittuna kolme kiinalaismiestä. Kahdesta kihlakunnansyyttäjä teki kuitenkin syyttämättäjättämispäätöksen. Arnin mukaan ei ollut tarpeeksi näyttöä siitä, että kaksikko olisi tiennyt ryhmien tulosta etukäteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot