Mainos
Mainos

Kiinalaisten kivimiesten tapaus vain jäävuoren huippu?

Kiinalaisten kivityömiesten tapaus voi vielä johtaa oikeustoimiin. SAK:ssa tapausta pidetään räikeänä, mutta muistutetaan, että Suomessa työskentelee pelkästään rakennusalalla jopa 4 000 ulkomaalaista, osa väärin paperin tai täysin pimeästi.

SAK odottaakin politiikoilta ja valtiovallalta ripeitä toimia, ennenkuin ongelma hajoaa käsiin.

Kiinalaisten kivimiesten tapaus tuli julkisuuteen reilu vuosi sitten. Heidän asiansa ratkesi lopulta hyvin, vaikkakin on mahdollista, että edessä on oikeustoimia epäillystä työsyrjinnästä.

SAK:laisessa rakennusliitossa tapausta pidetään törkeänä. Monien muidenkin ulkomaalaisten työoloissa olisi parannettavaa.

- Tällä hetkellä arvioimme, että Suomessa työskentelee noin 2 000 - 4 000 ulkomaalaista työntekijää. Osa työskentelee luvin, osa virheellisin luvin ja osa täysin pimeästi. Kokemuksemme mukaan he saavat keskimäärin 5 euroa tunnissa, mutta jopa yhden euron palkkoja on, puheenjohtaja Kyösti Suokas rakennusliitosta kertoo.

Tilanteeseen toivotaan parannusta. Rakennusliitto myöntää, että viranomaisten voimavarat ovat kuitenkin rajalliset. Se edellyttäisi, että valtiovalta ja politiikot suhtautuisivat asiaan vakavasti.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 03.10.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme