Mainos
Mainos

Kiinan maanjäristys nostaa dieselin hintaa

Bensiinin, ja etenkin dieselin huima hinnannousu ei selity ainoastaan kesäkauden lähestymisellä. Öljy- ja kaasualan keskusliiton toimitusjohtaja Jarmo Nupponen näkee dieselin hinnan kallistumisessa yhteyden Kiinan maanjäristyskatastrofiin.

- Maanjäristyksen seurauksena Kiinassa dieselin kysyntä on kasvanut valtavasti juuri pelastus- ja raivaustöissä käytettävien koneiden vuoksi. Tämän seurauksena voisi melkein puhua maailmanlaajuisesta diesel-pulasta.

Dieselin maailmanmarkkinahinta on tällä hetkellä kovempi kuin bensiinin, mikä on melko harvinaista. Nupponen näkee kuitenkin myös muita syitä dieselin hinnannousuun.

- Kysyntä on maailmanlaajuisesti kallistumassa bensiinistä dieselin suuntaan. Kestää jonkin aikaa, ennen kuin tuotannossa onnistutaan siirtymään bensiinin tuottamisesta dieseliin. Tällä hetkellä siis kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa, ja kysyntään nähden niukka diesel myös korottaa hintaa.

Kesä on perinteisesti polttoaineiden hinnannousun aikaa, sillä kesän lomakuukausina ajellaan eniten.

- Amerikkalaiset polttavat 40 prosenttia koko maailman bensasta. Saattaa kuitenkin olla, että monet amerikkalaiset jäävät tänä kesänä kotiin sen sijaan että lähtisivät tien päälle. Jos näin käy, se saattaa rauhoittaa hinnannousua.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot