Mainos
Mainos

Kiinan uutistoimisto: Suomi ei muutu Niinistön kaudella

Kiina virallinen uutistoimisto Xinhua arvioi, ettei Suomessa tapahdu mitään dramaattisia muutoksia presidentiksi valitun Sauli Niinistön kaudella.

– Suomen presidentin valta on nopeasti vähentynyt viimeisen 20 vuoden aikana, kun taas hallituksen ja eduskunnan valta on kasvanut. Presidentillä ei ole enää valtaa määrätä maan ulkopolitiikkaa, uutistoimisto Xinhua kirjoittaa.

Uutistoimiston mukaan Suomi tulee säilyttämään läheiset suhteet Venäjään ja vahvistamaan yhteistyötä muiden pohjoismaiden kanssa. Suomi pyrkii ylläpitämään myös hyvät suhteet Yhdysvaltoihin ja kehittämään edelleen ystävyyssuhdettaan Kiinaan.

Vaalikampanjan aikana kiinalaismediaa tuntui kiinnostavan enemmän Pekka Haaviston persoona. Viikonvaihteen China Daily kertoi kahden palstan uutisessaan hänen olevan "epätyypillinen presidenttiehdokas", joka on avoimesti homoseksuaali ja ympäristöaktivisti. Lehti mainitsi hänen julkaisseen vuonna 1979 interrail-oppaan sekä suorittaneen siviilipalveluksen asepalveluksen sijaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme