Mainos
Mainos

Kiinni unohtunut pelti aiheutti äidin ja pojan häkäkuoleman

Ruovedellä eilen paljastunut kahden ihmisen häkäkuolema johtui lämmityskattilan kiinni unohtuneesta pellistä.

Ruoveden Ruhalassa sijaitsevan omakotitalon pannuhuoneessa oli kaksoispesäkattila, jossa poltettiin sekä puuta että öljyä. Mäntän poliisin mukaan asukkailla oli ollut tapana polttaa päivisin puita ja laittaa savupelti kiinni tulen sammuttua.

Nukkumaan mennessään asukkaat käynnistivät öljypolttimen. Tätä varten pelti piti erikseen avata. Onnettomuus sattui, kun pellin avaaminen unohtui.

Pellin sulkeminen puiden polton jälkeen oli vaarallinen käytäntö, koska pelti piti aina muistaa avata öljypoltinta varten. Vaarallisen tavan taustalla oli ehkä pyrkimys energiansäästöön ja halu noudattaa vanhaa uunilämmityskäytäntöä. Uunilämmityksessä pelti laitetaan kiinni puiden polton jälkeen, jotta lämpö ei karkaisi savupiipun kautta.

Tapaturmassa kuolivat vuonna 1930 syntynyt nainen ja hänen 1953 syntynyt poikansa. Uhrit löysi taloon vierailemaan tullut sukulainen. Vainajat olivat vuoteissaan peittojen alla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme