Mainos
Mainos

Kiinteistöliitto vaatii valtiolta lisää rahaa taloyhtiöiden korjausavustuksiin

Taloyhtiöt ovat hakeneet korjaushankkeisiinsa avustuksia reilusti enemmän kuin rahaa on varattu budjettiin.Valtio varasi budjettiin rahaa 50 miljoonaa euroa, mutta tarve osoittautui noin 125 miljoonaksi. Kiinteistöliitto vaatii, että valtio pitää lupauksensa ja myöntää 10 prosentin suhdanneluonteisen avustuksen taloyhtiöiden kaikkiin korjaushankkeisiin, jotka ovat käynnistysvalmiita määräajassa.

- Lisätalousarvioon on saatava 75 miljoonaa euroa rahaa lisää, jotta valtio voi lunastaa antamansa lupauksen, vaatii Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen.

Kiinteistöliiton mukaan lisämääräraha on otettava tämän vuoden ensimmäiseen lisätalousarvioon. Liitosta huomautetaan, että useat korjaukset on päätetty aloittaa vain mikäli avustus myönnetään. Hallituksen olisi toimittava nopeasti, etteivät taloyhtiöt ala peruuttaa tekemiään korjauspäätöksiä ja urakkasopimuksia.

Lisämäärärahalla hallitus voisi liiton mukaan varmistaa yhteensä 750 miljoonan euron arvoisten korjaushankkeiden käynnistymisen tämän vuoden kuluessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme