Mainos
Mainos

Kiinteistövälittäjät uskovat kesämökkikaupan kasvuun

Kiinteistövälittäjät uskovat kesämökkikauppojen vilkastuvan ja hintojen nousevan jopa 15 prosenttia. Markkinoita sekoittavat kuitenkin Metsähallitus ja suuret metsäyhtiöt, jotka ovat alkaneet myydä tonttejaan.

Kauppa vilkastui jo viime vuonna, kun lama alkoi hellittää ja korot laskivat. Vilkastumisesta kertoo kiinteistönvälittäjien mukaan se, että hinnoista ei enää tingitä.

Mökkitonttien keskihinta on nyt 250 000 markkaa. Parhaiten käyvät kaupaksi tontit 100 000:n ja 350 000:n markan välillä. Vaatimattomat mummon mökit sekä kalliit luksusmökit jäävät ostamatta.

Metsähallitus sekottaa mökkikauppaa

Markkinoita sekottavat Metsähallitus ja suuret metsäyhtiöt, jotka ovat alkaneet myydä tonttejaan. Metsäyhtiöillä on kaupan viitisentuhatta valmiiksi kaavoitettua mökinpaikkaa.

Metsähallitus on käynnistänyt suurissa maakuntalehdissä näyttävän kampanjan, jolla se aikoo myydä 3 000 rantatonttia ja maksaa osuutensa valtion suojelualueista. Kyselyjä on riittänyt.

Mökkikauppoja odotetaan syntyvän tänä vuonna reilut 3000, hieman enemmän kuin viime vuonna.
(MTV3/Leena Laakso)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme