Mainos
Mainos

Kiinteistövälittäjät vastustavat palkkiomuutosta

Kiinteistönvälittäjäliitto uskoo, että vuokra-asuntojen välityspalkkioiden siirtäminen vuokranantajien velvoitteeksi johtaisi vuokrien kohoamiseen. Kiinteistönvälittäjäliitto ry ja Vuokranantajat ry katsovat, että välityspalkkio tulisi lainmuutoksen valmistelussa jättää vapaasti sovittavaksi.

Järjestöjen mukaan nyt kaavailtu lakiehdotus voi toteutuessaan johtaa vuokramarkkinoiden tehottomuuteen ja pahentaa asuntopulaa entisestään. Järjestöt huomauttavat, että toimeksiantajan maksama välityspalkkio päätynee viime kädessä vuokralaisen maksettavaksi korotettuina vuokrina.

Järjestöjen mukaan lakiehdotus saattaa myös johtaa pitkien määräaikaisten vuokrasopimusten tekoon. Vuokranantajat ja kiinteistönvälittäjät pitävät vuokralaisen kannalta edullisempana vallitsevaa nykykäytäntöä. Valtaosa Suomessa tehtävistä vuokrasopimuksista on tapana solmia muodossa "toistaiseksi voimassa oleva".

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme