Mainos
Mainos

Kiinteistöveroliput kiinteistönomistajille tällä viikolla

Kiinteistöverolippujen postitus on alkanut, ja valtaosa kiinteistön omistajista saa verolippunsa tällä viikolla.

Lippuja lähetetään noin 1,6 miljoonaa kappaletta. Alustavan arvion mukaan tämän vuoden kiinteistöveron tuotto kunnille on noin 3,2 miljardia markkaa. Summa on noin 500 miljoonaa markkaa enemmän kuin viime vuonna. Suurin osa eli kolme neljännestä kiinteistöverosta kertyy edelleenkin rakennuksista. Maapohjan osuudesta tulee loppu neljännes.

Kiinteistöstä maksettava vero jää 80 prosentissa tapauksista alle tuhannen markan. Kiinteistöveroa ei määrätä, jos vero on alle sata markkaa. Tällaisia kiinteistönomistajia on runsas kymmenesosa kaikista. Kiinteistöveron perusteena ovat viime vuoden verotusarvot ja kiinteistön sijaintikunnan tälle vuodelle määräämät veroprosentit.

Kiinteistöjen vuoden 1998 verotusarvot ovat nousseet edellisvuodesta. Rakennusten jälleenhankinta-arvon laskentaperusteisiin on tehty rakennuskustannusindeksin nousua vastaava korotus, noin kolme prosenttia. Ikäalennusten johdosta korotuksen vaikutus rakennusten verotusarvoihin jää kuitenkin tätä pienemmäksi. Tonttien verotusarvojen perusteena käytetyt verotusarvot ovat samat kuin vuonna 1997.

Tontin verotusarvo on kuitenkin voinut nousta, jos sen aikaisempi verotusarvo on vielä huomattavasti alle käytössä olevien ohjearvojen. Yleinen kiinteistöveroprosentti nousi 137 kunnassa, vakituisen asuinrakennuksen veroprosentti 126 kunnassa ja muun asuinrakennuksen veroprosentti 161 kunnassa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot