Mainos
Mainos

Kiinteistövirasto varaisi Guggenheimille tontin Etelärannasta

Helsingin kiinteistövirasto esittää Etelärannan tontin varaamista Guggenheim-museolle.

Ehdoksi on asetettu, että Solomon R. Guggenheim -säätiö järjestää museosta kaksivaiheisen, kansainvälisen arkkitehtikilpailun.

Ehdotus mukailee Guggenheim-säätiön toiveita. Lokakuussa säätiö teki Etelärannan tontista varaushakemuksen kahdeksi vuodeksi. Säätiö on myös ehdottanut arkkitehtikilpailua.

Kaupunkisuunnitteluvirasto on antanut esityksestä puoltavan lausunnon. Sen mukaan museo sopisi hyvin tälle arvokkaalle paikalle Helsingin merellisessä keskustassa. Virasto myös uskoo, että arkkitehtikilpailu herättää poikkeuksellista kansainvälistä mielenkiintoa.

Helsingin kiinteistölautakunta käsittelee esitystä torstaina. Mikäli esitys hyväksytään, se etenee kaupunginhallituksen päätettäväksi.  

Viraston ehdotuksesta uutisoi Helsingin Sanomat.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot