Mainos
Mainos

Kiira-rajuilmaa seurasi yli 4500 hätäpuhelun soittotulva

Eilinen rajuilma ruuhkautti hätäkeskukset Keravalla ja Kuopiossa, hätäkeskuksista kerrotaan.

Uudenmaan aluetta päivystävään Keravan hätäkeskukseen tuli 2500 puhelua iltakuudesta puoleenyöhön saakka. Määrä on lähes kaksinkertainen edellisviikonloppuun verrattuna.

-Kiivainta aikaa kesti kolmisen tuntia. Meillä oli pahimmillaan 300 puhelua jonossa, Keravan hätäkeskuksen apulaispäällikkö Jarmo Laurila kertoo.

Laurilan mukaan rajuilmaan oli Keravan hätäkeskuksessa varauduttu ja henkilökunnan määrää kasvatettu. Silti vastaamisajat kasvoivat useisiin minuutteihin. Helsingin Sanomat ja Yle kertovat, että ruuhkasta johtuen langan päässä saattoi joutua odottamaan jopa yli 20 minuuttia vuoroaan.

-Se tehtiin, mikä voitiin tehdä, ja kohtuudella pärjättiin. Näissä on aina se harmi, että kun puheluita tulee paljon ja ihmiset soittavat esimerkiksi sähkökatkoista, niin ruuhkan takana voi olla joku todellinen hädässä oleva, Laurila sanoo.

Pelastusopiston tietojen mukaan Kiira-rajuilma aiheutti lähes 750 vahingontorjuntatehtävää Suomessa.

Kuopion hätäpuhelin jatkanut soimistaan

Itäisen Suomen ja Kymenlaakson alueella päivystävä Kuopion hätäkeskus vastaanotti iltaseitsemästä aamukolmeen yli 2000 puhelua, joka on huomattavasti tavanomaista enemmän. Jonossa oli muutamia kymmeniä puheluita.

Rajuilman aiheuttamat tuhot kohdistuivat Kymenlaaksossa etenkin Kouvolan ja Iitin alueille. Hätäkeskuksen sunnuntai onkin ollut poikkeuksellisen vilkas, kertoo Kuopion hätäkeskuksen vuoropäällikkö Anne Pienräihä.

-Kun ihmiset alkoivat aamulla heräillä, soittelu alkoi niistä vahingoista, jotka vasta silloin havaittiin. Vahingontorjuntoja pelastuslaitos siellä hoitaa, ja tehtäviä on edelleen jonoutettuna.

Vahingontorjuntatehtäviä oli Kuopion hätäkeskukseen tullut sunnuntai-iltapäivään mennessä 72 kappaletta, joista osa edelleen oli jonossa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme