Mainos
Mainos

Kiireettömät puhelut pois hätäkeskuksista

Hätäkeskuksiin tuleville kiireettömille puheluille halutaan oma numero. Puhelut ohjattaisiin uuteen maksuttomaan neuvontanumeroon.

Hätäkeskustyöntekijöille tehdyn kyselyn mukaan kiirettömiksi puheluiksi luettaisiin muun muassa kyselyt, onko ystävä viety putkaan ja vaarattomat, mutta väärin pysäköidyt autot.

Järjestelyä ehdottaa hätäkeskusten puhelutaakkaa tutkinut työryhmä, joka on luovuttanut raporttinsa sisäministeri Anne Holmlundille (kok.) Helsingissä.

Sisäasianministeriön tietoverkkojohtaja Pekka Tulokas kertoo, että hätäkeskusten taakkaa kasvattaa myös viranomaisten omat tehtävät.

- On erittäin paljon tukitehtäviä ja viestikeskuspalveluita, jotka viranomaiset voisivat hoitaa kentältä itse. Hätäkeskuspäivystäjä toimii jonkinlaisena help-deskinä viranomaisille, jossa kysellään erilaisista rekistereistä tietoa. Näistä myöskin halutaan päästä eroon.

Hätäkeskukset ottivat viime vuonna vastaan lähes neljä miljoonaa ilmoitusta. Näistä 800 000 oli muita kuin hätäpuheluita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot