Mainos
Mainos

Kiista aukioloajoista siirtyi eduskuntaan

Hallituksen esitys kauppojen aukioloaikojen laajentamisesta on saanut odotetun ristiriitaisen vastaanoton eduskunnassa.

kauppa


Yöllä aloitetussa lähetekeskustelussa kiisteltiin pitkään lainmuutoksen tarpeellisuudesta. Tiukasti vastaan asettuivat muutamat kristillisten ja vihreiden kansanedustajat. Hallituksen esitystä vastaan lupasi äänestää myös pari vasemmistoliiton ja SDP:n puhujaa. Selkeimmin hallituksen esitys sai tukea kokoomuksen riveistä.

Kyseessä on hallituksen yksimielinen esitys, joten pelisääntöjen mukaan hallituspuolueiden tulisi olla yksimielisiä myös mahdollisista siihen tehtävistä muutoksista. Kristillisten pyynnöstä asia pantiin pöydälle puolenyön jälkeen. Puheita jatketaan jälleen huomenna illalla, kun eduskunta on ensin keskustellut budjettikehyksistä ja verolaeista.

Hallituksen liikeaikaesityksen mukaan enintään 400 neliömetrin suuruiset päivittäistavarakaupat voisivat pitää ovensa auki ympäri vuoden myös sunnuntaisin. Sama koskisi parturi- ja kampaamoliikkeitä. Muut vähittäiskaupat voisivat olla avoinna sunnuntaisin touko-elokuussa ja marras-joulukuussa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot