Mainos
Mainos

Kiista kotihoidon tuesta puheenjohtajien ratkottavaksi

Kiista kotihoidon tuen jakamisesta on jouduttu viemään hallituspuolueiden puheenjohtajien ratkottavaksi. MTV Uutisten tietojen mukaan puheenjohtajat neuvottelivat asiasta puhelimitse tänään iltapäivällä.

Erityisesti kotihoidon tuen jakaminen tasan äidin ja isän kesken on hiertänyt kristillisdemokraatteja. KD:n tulkinnan mukaan puolueelle on luvattu, että puheenjohtaja Päivi Räsänen otetaan mukaan lain valmisteluun, mutta näin ei ole käynyt. 

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoo MTV Uutisille, että neuvotteluja jatketaan vielä tällä viikolla. 

Hallitus pyrkii tuomaan kotihoidon tuen uudistuksen valtioneuvoston istuntoon torstaina yhtä aikaa päivähoito-oikeuden rajaamisen kanssa. Myös tässä paketissa osa yksityiskohdista on vielä auki. Viimeisimmän mallin mukaan päivähoito-oikeus rajattaisiin 25 viikkotuntiin, jos toinen vanhemmista on perhevapailla. 

Kotihoidon tuen jakamisesta ja päivähoito-oikeuden rajaamisesta sovitttiin jo puolitoista vuotta sitten hallituksen rakennepaketin yhteydessä. Sen jälkeen asia on edennyt riitaisasti hallituksessa. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme