Mainos
Mainos

Kiistelty eläkevakuutusesitys eduskunnalle

Hallitus esittää, että vanhat eläkevakuutussopimukset ovat vielä ensi vuoden voimassa entisin ehdoin.

Eduskuntatalo

Hallitus on antanut vapaaehtoisten eläkevakuutusten verokohtelun muutosta koskevan lakiesityksen eduskunnalle. Vakuutukset esitetään siirrettäväksi pääomaverotuksen piiriin. Lisäksi veroedun saa vastedes vain, jos eläkkeelle jää aikaisintaan 62-vuotiaana.

Nykyisissä sopimuksissa ikäraja on 55-60 vuotta. Nykyisin verovähennys tehdään ansiotuloista. Myös vanhat sopimukset on uusittava, mutta niihin tulee vuoden siirtymäaika eli eläkettä voi kerryttää vielä ensi vuoden vanhoilla ehdoilla. Siirtymäaika koskee vain jo voimassa olevia sopimuksia. Niitä on noin puoli miljoonaa.

Uudistuksen on arvioitu hyödyntävän pienituloisia vakuutuksen maksajia. Eläkkeestä peritään aikanaan pääomavero. Se on nyt 29 prosenttia, mutta se on suunniteltu tiputettavaksi 28 prosenttiin. Siitä esitys annetaan myöhemmin. Vakuutusyhtiöt ovat arvostelleet ankarasti uudistusta. Esitys annettiin tänään ylimääräisessä presidentin esittelyssä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 06.05.2004)

(Seitsemän uutiset 06.05.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot