Mainos
Mainos

Kiistelty hallintarekisteriesitys taas eduskunnan käsittelyssä

Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä erimielisyyttä aiheuttanutta hallintarekisteriasiaa on tarkoitus käsitellä jälleen tänään eduskunnan täysistunnossa. 

Viime viikolla kerrottiin, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän neljä poliisikansanedustajaa aikoo äänestää hallintarekisteriesitystä vastaan. 

Eduskunta päätti keskeyttää asian käsittelyn myöhään viime keskiviikkona. 

Hallituksen esitys mahdollistaisi suomalaisomistajalle omistusten hallinnoinnin hallintarekisterin kautta, jos suomalaisyhtiö laskee osakkeita liikkeelle toisessa EU-maassa. 

Hallintarekisteriesitystä ovat vastustaneet avoimesti kansanedustajat Tom Packalén, Veera Ruoho, Mika Raatikainen ja Kari Kulmala. He uskovat, että se helpottaisi veronkiertoa ja talousrikollisuutta. 

Yle kertoi viime viikolla, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä uhkaa hallintarekisteriratkaisun vastustajia ryhmästä erottamisella. Myös STT:n viimeviikkoisten tietojen mukaan yksi kansanedustaja oli vihjaillut vastustajien erottamisella ryhmästä ja jopa puolueesta. 

Ryhmän puheenjohtaja Toimi Kankaanniemi kiisti viime torstaina, että eduskuntaryhmä olisi uhannut hallintarekisteriesityksen vastustajia rangaistuksella. Hän ei myöskään ollut kuullut, että joku ryhmästä olisi esittänyt uhkauksia niille, jotka äänestäisivät vastaan. Kankaanniemi ei ennakoinut mahdollisia rangaistuksia vastustajille. 

Eduskunnan täysistunto alkaa iltapäivällä kello 14. Istunnon aluksi eduskunta kunnioittaa presidentti Mauno Koiviston elämäntyötä hiljaisella hetkellä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme