Mainos
Mainos

Kiistelty hätäkeskusuudistus jatkuu

Hätäkeskusuudistus jatkuu suunnitellusti. Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) linjaa, että hätäkeskusalueita ja hätäkeskusten sijoituspaikkakuntia ei muuteta. Asiasta sovittiin hallituspuolueiden neuvotteluissa.

Räsäsen mukaan uudistus on jo viety niin pitkälle, että sen purkaminen ilman huomattavia lisäkustannuksia ei ole mahdollista.

– Sekin vaihtoehto, että jatkettaisiin vanhan mallin mukaan, on täysin pois suljettu. Nykyjärjestelmän ylläpitäminen kasvattaisi kustannuksia useilla miljoonilla euroilla, Räsänen sanoo ministeriön tiedotteessa.

Alkuperäisen suunnitelman vastaisesti Kouvolaan ei perustetakaan hätäkeskuslaitoksen erityistehtäviä hoitavaa keskusta. Sen sijaan Kouvolaan sijoitetaan valtiovarainministeriön johdolla valmisteltu kansalaisten neuvontapalvelu. Näin Kouvolan lakkautettavan hätäkeskuksen henkilöstö saa mahdollisuuden hakea uusiin tehtäviin valtiolla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme