Mainos
Mainos

Kiistelty laki EU-työvoiman liikkumisesta läpi

Eduskunta on hyväksynyt lain, joka rajoittaa Viron ja muiden uusien EU-maiden kansalaisten mahdollisuuksia hakeutua työhön Suomeen. Eduskunta hyväksyi kiistaa herättäneen lain äänin 135-33.

Lain hylkäämistä esitti vihreiden Heidi Hautala. Vihreiden lisäksi siirtymäaikaa työvoiman vapaalle liikkumiselle vastusti osa kokoomuksen edustajista. Rajoituslaki astuu voimaan toukokuun alussa, jolloin EU:n laajentuminen tulee voimaan. Siirtymäaika kestää kaksi vuotta, mutta sitä voidaan jatkaa vieläkin pidempään.

Siirtymäajan rajoitusten järkevyyttä epäiltiin yleensäkin, mutta myös siksi, että laki ei kuitenkaan estä esimerkiksi Virosta palkattavan vuokratyövoiman käyttöä Suomessa. Tämä taas ei ole Suomeen työhön tulevan työntekijän kannalta välttämättä paras järjestely.

Eduskunta hyväksyi tänään toisessa käsittelyssä myös laajan ulkomaalaislain uudistuksen. Laissa eniten keskustelua oli herättänyt perusteettomasti turvapaikkaa hakevien niin sanottu pikakäännytys.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme