Mainos
Mainos

Kiisteltyyn Aalto -yliopistoon haetaan muutosjohtajaa

Kuva: MTV3

Syksyllä 2009 aloittavan, paljon kiistellyn Aalto -yliopiston rehtoriksi haetaan voimakasta muutosjohtajaa.

Aalto-korkeakoulusäätiön hallituksen jäsen Saku Mantere sanoo MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa, että rehtorin valinta on parhaillaan menossa ja uusi rehtori valitaan vielä tämän syksyn aikana. Paikasta on kiinnostunut useita kymmeniä hakijoita.

- Prosessi on kesken, mutta voin sanoa, että hyvältä näyttää! Odotan, että saamme mahtavan vetäjän hankkeelle, iloitsee Mantere.

Muutosjohtajuuden lisäksi kolmen korkeakoulun yhteisen, innovaatioyliopistoksikin tituleeratun yliopiston rehtorin tulee nauttia tiedeyhteisön kiistatonta luottamusta.

- Eli sellaisen henkilön löytyminen on aika vaikeata, mutta olen optimistinen, että sellainen löytyy, Mantere painottaa.

Huippurehtorin saamiseksi Aalto-yliopiston onkin Mantereen mukaan nyt mietittävä toimintatapojaan uudesta näkökulmasta.

- Jos haluamme neuvotella kansainvälisten huippujen kanssa, rekrytointiprosessi on tehtävä uudella tavalla. Tarvitsemme lisää joustavuutta, Mantere maalailee.

Taideteollisen kotkeakoulun, teknillisen korkeakoulun ja kauppakorkeakoulun yhdistävä Aalto-yliopisto aloittaa 1.8.2009.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme