Mainos
Mainos

Kiitotieremontti viivästyttää lentoja Helsinki-Vantaalla

Torstain iltapäivän lennoissa saattaa olla viivästyksiä kiitotien remontin vuoksi Helsinki-Vantaan lentokentällä. Parannustöiden myötä rullaustietä voidaan käyttää tehokkaammin huonoissakin sääolosuhteissa.

Kiitotie 1 Helsinki-Vantaalla suljetaan torstaina liikenteeltä korjaustöiden vuoksi. Finavia arvioi, että suurin osa lentoliikenteestä sujuu normaalisti, mutta iltapäivän ruuhkahuippujen aikaan on kuitenkin odotettavissa viivästymisiä.

Huhtikuussa alkanut remontti on edennyt aikataulun mukaisesti. Rullaustien lounaisosan perusparannus on loppusuoralla, ja torstaina työt siirtyvät rullaustien keskivaiheelle. Remontissa rullaustien asfalttipäällyste sekä keskilinja- ja reunavalot uusitaan. Myös rullaustien yhdysteiden liittymiä levennetään.

Parannustöiden myötä rullaustietä voidaan käyttää tehokkaammin huonoissakin sääolosuhteissa. Liittymien leventäminen taas helpottaa isojen koneiden kääntymistä rullaustiellä.

Perusparannuksen on suunniteltu valmistuvan syyskuun lopussa. Kiitotie 1 on suljettuna 26.9. saakka, johon asti käytetään muita lentoonlähtö- ja laskeutumiskiitoteitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme