Mainos
Mainos

Kiljusen kiistelty eläkealoite eduskuntaan

Entinen kansanedustaja, SDP:n Kimmo Kiljunen tukijoukkoineen on luovuttanut kansalaisaloitteen eläkeindeksin muuttamisesta eduskunnan puhemiehelle Maria Lohelalle (ps.).

Aloitteessa ehdotetaan, että työeläkkeiden taso sidottaisiin palkkatasoon, kun nyt ne on sidottu valtaosin hintoihin. Aloite keräsi yli 80 000 allekirjoitusta. Eduskuntakäsittely alkaa ensi vuoden puolella.

Kiljunen perustelee aloitetta sillä, että "eläkkeensaajat ovat Suomessa ainoa tulonsaajaryhmä, joka lakisääteisesti köyhtyy". Hänen mukaansa eläkeläisten ostovoiman parantuminen voisi luoda työpaikkoja.

Eläketurvakeskuksen mukaan aloitteen ehdottamat muutokset voisivat johtaa eläkerahastojen tyhjenemiseen 2060-luvulla. Kiljunen pitää laskelmia "erikoisina". 

Kiljunen sanoo, että dynaamiset vaikutukset pitäisi laskea. Hänen mukaansa eläkeläisten ostovoiman parantuminen loisi työpaikkoja ja toisi verotuloja.

Kiljusen oman puolueen SDP:n puoluehallitus ei kannata indeksin muuttamista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme