Mainos
Mainos

Kiljusen varastettua omaisuutta löytyi pellolta

Osa kansanedustaja Kimmo Kiljusen (sd.) kotoa varastetusta omaisuudesta löytyi läheiseltä pellolta. Kiljunen sanoi, että päivän mittaan oli paljastunut kuitenkin lisää varkaan tai varkaiden mukaan lähtenyttä irtaimistoa.

Kateissa oli muun muassa kaksi tietokonetta, joista toinen oli ulkoministeriössä työskentelevän vaimon työkone. Kiljusen käytössä oleva eduskunnan kannettava tietokone oli sen sijaan säästynyt.

Kiljusen puoliso Marja-Liisa Kiljunen on kiertävä suurlähettiläs Keski-Aasiassa. Hän kertoi HS.fi:lle, ettei varastetulla koneella ollut kuitenkaan luottamuksellista ulkoministeriön aineistoa.

Kiljusten taloon Vantaan Länsimäessä murtauduttiin myöhään eilen illalla. Murto paljastui tuoreeltaan, kun perheen tytär tuli kotiin ja huomasi tapahtuneen.

Muun muassa lääkekaapit oli pengottu. Kiljusten sohvaan isketty "puukko" täsmentyi lauantaina perheen omasta keittiöstä otetuksi leipäveitseksi.

Vantaalaiskansanedustaja on ollut viime aikoina julkisuudessa ilmoittauduttuaan SDP:n puheenjohtajaehdokkaaksi.

Hän kertoi joutuneensa kansanedustajana aika ajoin myös vahingonteon ja häirinnän kohteeksi. Kotimurron hän arvioi näyttävän kuitenkin lähinnä huumemiesten työltä. Syntynyttä jälkeä hän luonnehti "kodin raiskaukseksi".

Vantaan poliisi toivoo vihjeitä murrosta. Poliisin mukaan toistaiseksi ei ole selvää, joutuiko kansanedustaja murron uhriksi sattumalta vai työnsä vuoksi. Tapausta tutkitaan törkeänä varkautena ja vahingontekona.

Tapauksesta tietäviltä toivotaan yhteydenottoja numeroon (09) 8730498.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme