Mainos
Mainos

Kilohinta jopa tuhat euroa - tryffeleitä löydettiin Juvalla

Maailman kalleimpiin ruoka-aineisiin kuuluvan tryffelin eli multasienen viljely onnistuu myös Suomen pohjoisissa oloissa.

Maanalaisten sienten etsintään erikoistunut tryffelikoira löysi ensimmäiset Suomessa tarhatut tryffelit eilen illalla juvalaisella tarhalla Etelä-Savossa.

Juvan Tryffelikeskus aloitti multasienten koeviljelyn 2006, minkä jälkeen sienirihmastoja on istutettu 26 tilalla eri puolilla maata. Kokeilu aloitettiin kesätryffelillä, jota kasvaa ja myös kasvatetaan laajalla alueella Euroopassa.

Hankkeella arvioidaan olevan laajat kaupalliset mahdollisuudet. Juvan Tryffelikeskuksen johtajan Salem Shamekhin mukaan tuotteen kilohintaa on vaikea arvioida, sillä suomalaisia tryffeleitä ei ole vielä markkinoilla nähty. Hän pitää mahdollisena, että kotimaisen kesätryffelin kilohinta voi nousta jopa tuhanteen euroon kilolta.

Tryffelikeskuksen mukaan suomalaisviljelijöillä on vielä matkaa sienituottajiksi, sillä tilat ovat nuoria ja viljelytekniikoita on edelleen kehitettävä.

Suomessa kasvaa tryffeleitä myös luonnonvaraisina.

(MTv3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme