Mainos
Mainos

Kilometri uudella autolla maksaa kaksi markkaa

Kilometri keskihintaisella, noin 130 000 markkaa maksavalla, henkilöautolla maksaa Autoliiton laskelmien mukaan 1,97 markkaa, kun vuotuinen ajokilometrimäärä on 20 000 ja auton pitoaika neljä vuotta.

Autoliitto julkisti henkilöautojen kilometrikustannuslaskelmansa tänään Vastaavan käytettynä hankitun auton, jonka ostohinta on noin puolet uushankintahinnasta, kilometrikustannuksiksi on laskettu 1,58 markkaa kilometriltä.

Uuden auton kustannusten arvioinnissa on käytetty sen jäännösarvona 61 prosenttia, pääomalle laskettuna korkokantana 5,2 ja vakuutusmaksuna täyskaskoa 750 markan omavastuulla. Bonuksia on laskettu 55 prosenttia.

Edelleen auton säilytykseen on laskettu 180 markkaa kuukaudessa, rengaskuluiksi kaksi kertaa 2742 markkaa, ylläpitoon, kuten huoltoihin, korjauksiin, varaosiin, tarvikkeisiin sekä pesuihin 17 penniä kilometriltä, bensiinin hinnaksi 5,70 markkaa litra ja auton käyttömaksua 700 markkaa vuodelta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme