Mainos
Mainos

Kilometrikorvaukset jäävät jälkeen kalliista bensasta

Kilometrikorvauksesta tosin vain pieni osa on varsinaisia bensakuluja.

Kilometrikorvaukset jäävät jälkeen ennätyskorkealle nousseen bensiinin hinnasta. Kilometrikorvaukset ovat pysyneet ja pysyvät koko tämän vuoden ennallaan, vaikka polttonesteiden hinnat ovat nyt korkeammalla kuin vuosiin.

-Lain mukaan verohallitus vahvistaa kustannusten korvaukset vuosittain etukäteen. Kesken vuotta niitä ei siis muuteta, Verohallituksen ylitarkastaja Merja Hartikka-Simula sanoo.

Painetta kilometrikorvausten muuttamiseen kesken vuotta ei hänen mukaansa oikeastaan edes ole, sillä työnantajallekin olisi varsin hankalaa, jos korvaukset muuttuisivat jatkuvasti. Seuraavan kerran kilometrikorvauksia tarkastetaan marraskuussa ensi vuoden ajaksi, sen hetkisen bensanhinnan mukaan.

Nyt voimassa olevat kilometrikorvaukset on laskettu viime vuoden marraskuun hinnan mukaan, jolloin bensalitra maksoi keskimäärin 1,205 euroa. Tänään bensan keskilitrahinta on ollut noin 1,45 euroa.

Tällä hetkellä Verohallituksen määrittelemä kilometrikorvaus on 40 senttiä kilometriltä, kun työntekijä ajaa omalla autollaan työmatkoja.

Kilometrikorvauksen nostokaan ei tosin Hartikka-Simulan mukaan auttaisi maksajaa, sillä korvauksesta vain pieni osa on varsinaista polttoaineen korvausta: esimerkiksi tästä 40 sentistä 25 senttiä on ns. kiinteitä kuluja, eli auton huoltoon ja hankintaan liittyviä. Varsinaisen bensan osuus korvauksesta on vain 15 senttiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme