Mainos
Mainos

"Kilpailemme matkailijoista Havaijin kanssa, tarvitsemme kaurismäkeläistä otetta"

Keskieurooppalaiselle Lappi alkaa Helsingistä. Näin sanoo Skimbaaja-lehden päätomittaja Jussi Ovaskainen, jonka mielestä Suomen ensimmäinen ongelma matkailumaana liittyy kulkemiseen.

– Helsinkiin pääsee Keski-Euroopasta halvalla, mutta Pohjois-Suomeen ei. Suomi on kuitenkin pohjoinen matkailukohde, jonne tullaan hakemaan rauhaa, Ovaskainen sanoo.

Kulkemiseen on Ovaskaisen mukaan tulossa helpotusta vielä tänä talvena, kun ainakin Norwegian avaa pohjoiseen uusia lentoreittejä.

Ovaskainen luottaisi matkailussa entistä enemmän arkieksotiikkaan, kuten puhtaaseen luontoon.

– Meille tutut asiat, kuten sauna ja porot, ovat turisteille eksoottisia. Suomeen tulisi varmaan miljoona ranskalaista, jos heille voisi luvata 40 asteen pakkaset, Ovaskainen naurahtaa.

Koko Suomi mainoksiin

Toinen tärkeä kehittämiskohde matkailussa on Skimbaajan Ovaskaisen mukaan markkinointiyhteistyö.

– Suomen tulisi parantaa koko Suomen näkyvyyttä. Nyt monilla matkailualueilla on omia hankkeitaan.

Ensi vaiheessa olennaista on Ovaskaisen mukaan saada ihminen kiinnostumaan Suomesta. Tarkemmat matkasuunnitelmat tehdään vasta sen jälkeen.

– Suomi ei ole massaturismin maa. Kilpailemme Havaijin kanssa. Tarvitsemme kaurismäkeläistä otetta ja aitoja, laadukkaita palveluita, hän näkee.

Kun turisti sitten Suomeen päätyy, hän on Ovaskaisen mukaan useimmiten tyytyväinen.

– Meillä on paljon hyviä puolia: luontoa, kielitaitoa ja infrastruktuuri kunnossa. Ensin pitää vain saada ihmiset tänne, hän summaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot