Mainos
Mainos

Kilpailuvirasto esittää sakkoja kolmelle teleyhtiölle

165 000 euron sakkouhan perusteena on määräävän markkina-aseman väärinkäyttö.

Kilpailuvirasto esittää kolmelle teleyhtiölle sakkoja määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä.

Kilpailuviraston mukaan Kymen Puhelin, TeliaSonera Finland ja Aina Group ovat lainvastaisesti suosineet omia palveluoperaattoreitaan, kun ne ovat perineet vuokria tilaajayhteyksistään. Tilaajayhteyksien vuokrilla tarkoitetaan maksuja, joita jollakin alueella verkon omistava yhtiö perii muilta.

Virasto esittää Aina Groupille eli entiselle Hämeen Puhelimelle 75 000 euron, Kymen Puhelimelle 50 000 euron ja TeliaSonera Finlandille 40 000 euron sakkoa.

Kilpailuviraston mukaan markkina-aseman väärinkäyttö tapahtui vuosina 1997-2002. TeliaSoneran tapauksessa kyse on Aurian eli entisen Loimaan Seudun Puhelimen menettelystä.

Viraston mukaan yhtiöiden toiminta vaikeutti kilpailijoiden pääsyä laajakaista-, yrityspalvelu- ja kiinteän verkon puhepalveluiden markkinoille.

Kilpailuviraston esitys sakoista on jätetty markkinaoikeudelle. Virasto katsoo esityksen välttämättömäksi, koska sen mukaan kyse on selkeistä kilpailunrajoituslain rikkomuksista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot