Mainos
Mainos

Kilpailuvirasto huomautti juomapakkausverosta

Kilpailuvirasto on jälleen huomauttanut juomapakkausveron vääristävän kilpailua.

Viraston mukaan pakkausvero vääristävää eri juomien keskinäistä kilpailua, koska pakkauksen sisältö vaikuttaa ratkaisevasti verotukseen.

Kilpailuvirasto on toistuvasti esittänyt juomapakkausverojärjestelmän purkamista. Uusin muistutus esitettiin samalla, kun virasto antoi lausuntonsa ympäristöministeriön muutosesitykseen.

Ympäristöministeriö haluaisi vapauttaa pienet pakkausten tuottajat uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen liittyvästä tuotevastuusta. Kilpailuviraston mielestä tuottajavastuusta vapautuvat pitäisi vapauttaa myös pakkausverosta, ellei siitä voida luopua kokonaan.

Kantaansa se perustelee sillä, että pakkausveron tuottoa ei ole kohdennettu ympäristölle aiheutuvien haittojen korvaamiseen. Myös verokertymän huomautetaan olevan pieni.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot