Mainos
Mainos

Kilpailuvirasto: Kilpailu hillitsee lääkkeiden hintojen nousua

Kilpailuvirasto huomauttaa lääkekustannusten alentamista pohtineelle työryhmälle, että lääkkeiden hintojen nousua voidaan estää kilpailua lisäämällä.

Kilpailuviraston mielestä sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä sivuutti työssään sen, että nykyistä vapaampi alalle pääsy ja kilpailu hillitsevät lääkekustannusten ja lääkkeiden hintojen nousua. Työryhmä jätti ehdotuksensa kesäkuussa.

Työryhmä tyytyi kilpailuviraston mielestä kohdistamaan huomionsa vain avohoidon reseptilääkkeisiin ja lääkäreiden tapaan määrätä kalliita lääkkeitä potilaille.

Kilpailuvirasto kannattaa alan julkisen säätelyn purkamista ja kilpailun lisäämistä. Viraston mielestä täytyy selvittää, voidaanko käsikauppalääkkeet tuoda vähittäiskauppoihin.

Lääkkeiden tukkukaupassa pitää varmistaa, että rinnakkaisvalmisteet pääsevät samaan jakelujärjestelmään muiden lääkevalmisteiden kanssa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme