Mainos
Mainos

Kilpisjärveltä löytyi harvinainen tundrasara

Mallan luonnonpuistosta Kilpisjärvellä on löytynyt Suomessa harvinainen tundrasara. Kasvi on luonnonpuiston alueella uusi tuttavuus. Sitä on aiemmin tavattu vain Enontekiön ja Utsjoen alueella.

Tundrasaraa kasvaa tiettävästi myös Norjan ja Venäjän pohjoisosissa.

Sara kasvaa useimmiten tunturipurojen varsilla. Se kasvaa 10-20-senttiseksi ja kukkii heinäkuussa noenmustin tähkin. Laji on EU:n luontodirektiivilaji, ja se kuuluu uhanalaisuudessaan niin sanottuihin silmälläpidettäviin lajeihin.

Laji löytyi Metsähallituksen laji- ja luontotyyppikartoituksessa. Mallan alueelta on ennenkin löydetty kasviharvinaisuuksia, kuten nokisara ja valkokämmekkä. Kasvillisuuden rikkaus alueella johtuu kalkkikiven esiintymisestä kallioperässä, suurista korkeuseroista ja lievästi merellisestä ilmastosta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot